Μαθητές έτρεξαν για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα
13 Μαΐου 2017 0

Ένας διαφορετικός αγώνας δρόμου ενός χιλιομέτρου, με τη συμμετοχή μαθητών από γυμνάσια της περιοχής, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από τον αγώνα που δίνουν καθημερινά τα παιδιά που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, πραγματοποιήθηκε χθες κατά μήκος της κοίτης του Πηνειού.

Εκατοντάδες μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του διοργανωτή, Τοπικού Ομίλου για την UNESCO νομού Λάρισας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους και αφού αρχικά ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με χρόνια νοσήματα, όπως και οι οικογένειές τους, έτρεξαν, διατρανώνοντας με τον συμβολικό αυτό τρόπο την ευαισθητοποίησή τους.

Η εκδήλωση είχε τον γενικό τίτλο «Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα» και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων νομού Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου υπήρχε αστυνομική παρουσία και ιατρική κάλυψη με ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ, ενώ όχημα της εταιρίας Medtrust μέτρησε το σάκχαρο αίματος στα παιδιά και τους ενήλικες που παρευρέθηκαν.

Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η συμμετοχή προσφυγόπουλων που φοιτούν στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής, ενώ σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Τοπικού Ομίλου για την UNESCO, Θεοδώρα Κάλλα τόνισε ότι «στόχος μας με αυτή την εκδήλωση είναι η ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού και η ενημέρωση της κοινωνίας. Μακροπρόθεσμος στόχος του ομίλου μας είναι η δημιουργία μιας ψυχοκοινωνικής δομής στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική».

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»