Δωρεά Βιβλιοθήκη από την Unesco Λάρισας στο σχολείο της Ίμβρου
29 Μαΐου 2017 0

Πρώτιστο μέλημα του Τοπικού Ομίλου για την Unesco Ν. Λάρισας είναι η διάνοιξη διαύλων επικοινωνίας με τον Απόδημο Ελληνισμό που ζεί σε εδάφη της τουρκικής επικρατείας, η προβολή της παράδοσης, της γλώσσας, της θρησκείας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η διάδοση και η διαφύλαξη της <Εθνικής Μνήμης> καθώς και η προστασία του δικαιώματος για πρόσβαση στην πληροφορία.

Μετά από ενάμιση χρόνο γραφειοκρατικής διαδικασίας, η Βιβλιοθήκη, δωρεά του Ομίλου ALFA WOOD και του Προέδρου του Α. Αδαμόπουλου, μεταφέρθηκε και συναρμολογήθηκε στη γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, εν τη παρουσία του, στο Δημοτικό Σχολείο της Ίμβρου.

Τριακόσια (300) βιβλία σημαντικών Ελλήνων εκφραστών της ποίησης και της πεζογραφίας, δωρεά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, περιλαμβάνονται στη Βιβλιοθήκη της Ίμβρου που στοχεύει ν’ αποτελέσει πυλώνα διατήρησης και διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού, ενώ ο απαράμιλλος αυτός πνευματικός πλούτος να μην παραμείνει απλά φυλασσόμενος αλλά να μεταμορφωθεί σε γνώση που διαχέεται στην κοινωνία.

Επιπρόσθετα, να κάνουμε τα παιδιά να νιώσουν ότι η Βιβλιοθήκη αποτελεί υποστηρικτική κοινωνική δύναμη και δυναμικός φορέας αξιών, επιστήμης και γνώσης.

Την όλη δράση επιμελήθηκε και φρόντισε προσωπικά η Αντιπρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Ν. Λάρισας κ. Κωνστάντου Τάτυ, η οποία σε μια άψογα συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία με τη Διευθύντρια του Δημ. Σχολείου Ίμβρου κ. Βούλα Μπερμπέρη και τον Αρχιμανδρίτη Αλεξανδρουπόλεως Χαρίτων, κατάφεραν τη μεταφορά και τη συναρμολόγηση της Βιβλιοθήκης στο σχολείο της Ίμβρου. Θερμές ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθειά τους να εκφράσουμε στην εταιρεία Ντελόπουλος ΑΕ και στον κ. Ευστάθιο Παπαδόπουλο της GRECOSTROM Αλεξανδρούπολης.

theodora-kallas