Πρόγραμμα εκπαίδευσης για τον καρκίνο του μαστού
8 Οκτωβρίου 2017 0

Με μεγάλη συμμετοχή των γυναικών από τους Δήμους Φαρσάλων και Ελασσόνας υλοποιείται το πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ψηλάφηση του μαστού τους τελευταίους τέσσερις μήνες από τον Τοπικό Όμιλο για την UNESCO N. Λάρισας.

Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Ακτινοθεραπείας και τη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και συμμετέχουν η επίκουρη καθηγήτρια Ακτινοθεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κα Τόλια Μαρία, η επίκουρη καθηγήτρια Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κα Αντιγόνη Πουλτσίδη, ο επιμελητής Β ΕΣΥ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Τσανάδης, και η νοσηλεύτρια ΤΕ Μακρίδου Μιχαλίτσα.

Μία ομάδα επιστημόνων έχουν εμπλακεί στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση της ψηλάφησης του μαστού και στόχος του προγράμματος, η ανίχνευση καρκίνου σε πρώιμο στάδιο και η άμεση αντιμετώπισή του. Επιπρόσθετα, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ωφελουμένων σε θέματα πρόληψης (μαστογραφία, υπερηχογράφημα, συχνές επισκέψεις στον γυναικολόγο-μαστολόγο) του καρκίνου.

Η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου ευχαρίστησαν για τη στήριξη και την πραγματοποίηση του προγράμματος τους Δήμους Φαρσάλων και Ελασσόνας, την Κυριακή Παναγιωτοπούλου, πρόεδρο ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. και υπεύθυνη Δράσεων Υγείας και την Αλεξάνδρα Τσιαντέ, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, αντίστοιχα. Επίσης εξέφρασαν ευχαριστίες προς τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δομένικου Ελασσόνας, κ. Μανώλη Ρουμελιώτη για την ενεργή συμμετοχή του στο πρόγραμμα με την ενημέρωση και την συγκέντρωση των γυναικών της περιοχής του.