Πρόγραμμα ψηλάφησης μαστού σε άπορες γυναίκες
30 Νοεμβρίου 2017 0

Ο Τοπικός Όμιλος για την UNESCO N Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα – Τμήμα Χειρουργικό-Ογκολογικό) πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηλάφησης του μαστού σε 56 άπορες, ανασφάλιστες και χαμηλόμισθες γυναίκες του Δήμου, χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η συγκεκριμένη δράση στην πόλη μας υλοποιήθηκε στις 24, 31 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας) με συντονιστή φορέα τον Δήμο Λαρισαίων και με στόχο την υποστήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Οι πενήντα έξι (56) ωφελούμενες γυναίκες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηλάφησης του μαστού στηρίζονται από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Λαρισαίων, επωφελούνται από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ και μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από κεντρικό σημείο της πόλης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Οι εξειδικευμένοι ιατροί του Ακτινοθεραπευτικού και του Χειρουργικού-Ογκολογικού Τμήματος εκπαίδευσαν τις ωφελούμενες στην ψηλάφηση του μαστού και τις ενημέρωσαν για τη σπουδαιότητα της πρόληψης του μαστού καθώς και τις μεθόδους προληπτικού ελέγχου.

Ακολούθησε η εξέταση και δόθηκε η ευκαιρία στις γυναίκες να υποβληθούν σε μαστογραφία και υπερηχογράφημα.

Σημαντική στην οργάνωση της εκδήλωσης ήταν η υποστήριξη του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δεληγιάννη, της Διευθύντριας Δ/νσης Πρόνοιας κ Ζιώγα και των Κοινωνικών Λειτουργών του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων.