Αγώνας δρόμου για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα
12 Αυγούστου 2018 0

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, ο Τοπικός Όμιλος για την UNESCO Ν. Λάρισας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, τη Διοίκηση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, τον ΑΣ Πελασγό, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, τον Σύλλογο Ιδιωτικών Γυμναστηρίων Λάρισας (Σ.Ι.ΓΥ.ΛΑ) , τον Ηρακλή Χάλκης BC και τον Σύλλογο «Νίκαια 2012», Αγώνα Δρόμου 7.000 μ. Ανδρών – Γυναικών (14 ετών και άνω) και Αγώνα Δρόμου 800 μ. Παιδιών ( 11-13 ετών) και ΑμεΑ (ανεξαρτήτως ηλικίας).

 

Σκοπός του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα των χρόνιων παθήσεων, με το σύνθημα «Ολοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα».

Επίσης, η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτισμού 2018, με σκοπό την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και του Ιστορικού Κέντρου της Λάρισας, καθώς η εκκίνηση και ο τερματισμός των δρομέων θα είναι το Αρχαίο Θέατρο (οδός Βενιζέλου).

Οι διοργανωτές εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, προσβλέπουν κυρίως σε ανεξάρτητους δρομείς, ή περιπατητές, καθώς και σε αθλούμενους άλλων αθλημάτων, μέλη κοινωνικών ομάδων.

Η διαδρομή και η ώρα εκκίνησης των 7.000 μ. για τους άνδρες και τις γυναίκες είναι στις 10 π.μ. μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο και στη συνέχεια από τις Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Λαγού, Κραννώνος, Σκίπης, Αθηνάς, Βενιζέλου, τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο.

Για τα παιδιά ηλικίας 11-13 ετών η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.05 π.μ., μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο, θα συνεχίσουν στη γέφυρα του Πηνειού με αναστροφή στην πιάτσα ταξί, στη συνέχεια πάλι στη γέφυρα του Πηνειού, Βενιζέλου και τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο.

Την ίδια διαδρομή των 800 μ. με τα παιδιά θα ακολουθήσουν και τα ΑμεΑ με διαφορετική ώρα εκκίνησης 9.30 π.μ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 μέχρι την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, καθώς και την προκήρυξη και την αίτηση συμμετοχής, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην ιστοσελίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας www.segas-thessalias.gr.