Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Αρωγή Θεσσαλίας
17 Ιανουαρίου 2019 0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Αρωγή Θεσσαλίας.
Η Αρωγή Θεσσαλίας πλημμύρισε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και χαρούμενες φωνές. Οι ασθενείς της Αρωγής, οι συνοδοί τους, το προσωπικό, οι συνεργάτες και γενικότερα οι φίλοι του Κέντρου Αποκατάστασης απόλαυσαν τα ταλέντα του τμήματος παιδικής διημέρευσης, που πρωταγωνίστησαν στο γιορτινό χριστουγεννιάτικο θεατρικό. Τα παιδιά του τμήματος, από την αρχή της χρονιάς, με τη βοήθεια της θεραπευτικής ομάδας -λογοθεραπευτών, ψυχολόγων, εργοθεραπευτών, φυσικοθεραπευτών και εργοθεραπευτών- προετοίμαζαν τη φετινή γιορτή με ιδιαίτερη επιμέλεια. Έκαναν εντατικές πρόβες για να ανεβάσουν με επιτυχία και το δικό τους μοναδικό τρόπο μια μικρή θεατρική παράσταση, κατασκεύασαν οι ίδιοι τα αναμνηστικά φαναράκια που μοίρασαν σε όλους. Όπως ήταν αναμενόμενο, καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.
Το κέφι και το ρυθμό έδωσαν, βέβαια, τα παραδοσιακά κάλαντα και οι μουσικές της Ελλάδας, που παρουσίασε ζωντανά, με τα παραδοσιακά του όργανα το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία, ενώ, το βραβευμένο μουσικό σύνολο του ΔΩΛ InDonnation Γυναικεία Χορωδία / InDonnation Female Choir τραγούδησε κάλαντα και τραγούδια απ’όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια υπέροχη, ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Ευχάριστη έκπληξη, ταυτισμένη απόλυτα με το μήνυμα ανθρωπιάς των γιορτινών ημερών αποτέλεσε η βράβευση των παιδιών της διημέρευσης από τον Πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, κ. Ηλία Καφφέ και την Πρόεδρο του τοπικού Ομίλου για την UNESCO στο Ν. Λάρισας κ. Θεοδώρα Κάλλα για την πρόσφατη συμμετοχή τους στον αγώνα δρόμου για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα.