ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ

Θεοδώρα Κάλλα

Είμαι η ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΛΛΑ, Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακό (MA) και Διδακτορικό (PhD) Ειδικής Αγωγής από το Πανεπιστήμιο του Liverpool του Ηνωμένου Βασιλείου, με ιδιαίτερη έμφαση στις διαταραχές μνήμης, μετά απο κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε ενήλικες, καθώς και σε παιδιά με ειδικές αναπηρίες.

Οι μέθοδοι αποκατάστασης της μνήμης έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια στην Ευρώπη και στην Αμερική κι έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (Neurorsychological Rehabilitation).

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία το 2000 σε Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εθνικής Εμβέλειας όπου ώς Υπεύθυνη Προώθησης στην Αγορά Εργασίας και με αρωγό το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ‘Νέες Θέσεις Εργασίας’ δημιουργήθηκαν 1500 νέες θέσεις εργασίας στο Νομό Λάρισας.

Από το 2002 εργάζομαι ως Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής σε Τμήμα Ένταξης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Γιάννουλη Λάρισας. Είμαι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών, της Σοφίας και του Δημήτρη.

Δημοσιεύσεις

1997

The Pre – Exposure Technique: A novel method for enhancing the effects of imagery in Face – Name Association learning.Downes,Davies, A.DM, Flynn, A. Ali, H..&Mayes, A. NEUROPSYCHOLOGICAL REHABILITATION, 7(3), 195-214

2005

The Pre – exposure Technique 2: Replication study and extension to learning – disabled adults (in press). Downes, J.J. Bithell. V. & Flynn. A. NEUROPSYCHOLOGICAL REHABILITATION

2005

Achieving Generalization (in press). Downes, J.J & Flynn. A. NEUROPSYCHOLOGICAL REHABILITATION

2005

The effects of amnesia severity on the implementation of strategies (in press). Downes, J.J. & Flynn. A. NEUROPSYCHOLOGICAL REHABILITATION

Γυναικείος Ομίλος Δήμου Κιλελέρ

Ήμουν υπεύθυνη για την ίδρυση του Γυναικείου Ομίλου Δήμου Κιλελέρ με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών του μόχθου και της αγροτιάς.

Πρόεδρος του Τοπικού Ομίλου για την UNESCO Ν. Λάρισας

Διατελώ εκλεγμένη Πρόεδρος του Τοπικού Ομίλου για την UNESCO Ν. Λάρισας από το 2015 έως σήμερα. Μέσα από τον Όμιλο της UNESCO αναδείχθηκαν εκτός των θεμάτων πολιτισμού (αρχαιοκαπηλία), θέματα που αφορούν την Τρίτη Ηλικία, τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα (παρέμβαση για την πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία), τα Παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (παρέμβαση για την ολιστική προσέγγιση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εκτός των εκπαιδευτικών, με την πρόσληψη βασικών ειδικοτήτων, λογοθεραπευτών, φυσιοθεραπευτών, εργοθεραπευτών στα Τμήματα Ένταξης).

Τομέας της Υγείας

Στον Τομέα της Υγείας, πραγματοποιήθηκε έρευνα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού καθώς κι Εκπαίδευση στην Ψηλάφηση του Μαστού σε 300 Άπορες-Ανασφάλιστες Γυναίκες του Νομού Λάρισας.

Τομέας των Νέων Τεχνολογιών

Επιπρόσθετα, στον Τομέα των Νέων Τεχνολογιών προχωρήσαμε στην ίδρυση εργαστηρίων πληροφορικής σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Κιλελέρ (Κιλελέρ, Μελλισοχώρι), την ίδρυση βιβλιοθηκών (την ίδρυση βιβλιοθήκης με 300 λογοτεχνικά βιβλία στο Δημοτικό σχολείο της Ίμβρου, που άνοιξε μετά από 40 χρόνια στην γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου).

Αποφάσισα λοιπόν, την εμπλοκή μου ξανά με τα κοινά του Νομού μας έχοντας ένα μόνο όνειρο: το χτίσιμο μιας καλύτερης Ελλάδας, μιάς καλύτερης τοπικής κοινωνίας για μας και τα παιδιά μας.

Κάτω από τη σημαία της Ν.Δ. και με απόλυτη εμπιστοσύνη στις ηγετικές ικανότητες αλλά και το πρόγραμμα του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ήθελα και εγώ να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο του Νομού μας, εκφράζοντας τις καθημερινές αγωνίες των αγροτών και των κτηνοτρόφων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των εργαζομένων γυναικών, των κοινωνικά ευπαθών ομάδων αλλά και μιας ολόκληρης κοινωνίας για δικαιότερη κατανομή των βαρών, για αποτελεσματικότερη λειτουργία των θεσμών και για την αποκατάσταση του κύρους της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Προχώρησα λοιπόν στην απόφαση να δράσω με πολιτικό θάρρος και γνώση για την περιοχή που ζω και εργάζομαι και τα προβλήματά της, με αποφασιστικότητα μακριά από τα γνωστά στερεότυπα και τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» μακριά από ιδεοληψίες ανοίγοντας εδώ και πολύ καιρό ένα «ανοιχτό πολιτικό διάλογο» μαζί με όλους εσάς έχοντας μια άλλη αντίληψη συνεννόησης από τη θέση μίας γυναίκας.

Άλλωστε, όπως είπε και η Κασσία απαντώντας στον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Θεόφιλο «… αλλά και δια γυναικός πηγάζει τα κρείττονα ..» (μτφ. από μια γυναίκα ήρθαν στον κόσμο τα καλά).

Σε μια κοινωνία που βασιλεύει η παντελής αδιαφορία για την αλήθεια, η προχειρότητα στην τεκμηρίωση, η επικίνδυνη απλοϊκότητα στην επιχειρηματολογία και η πολιτική ελαφρότητα στον Δημόσιο Λόγο, πιστεύω ότι ο Δημόσιος Διάλογος έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ ένα «οργανωτικό γυναικείο μυαλό».

Γιατί πρέπει να ξανακερδίσουμε το στοίχημα

  • της προσέλκυσης επενδύσεων
  • της δημιουργίας νέων, ποιοτικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας
  • της αναμόρφωσης του δημόσιου τομέα
  • της δημιουργίας ενός κράτους που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, ιδιαίτερα στους αδύναμους, τους άνεργους και τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες
  • ενός κράτους που θα ξαναφέρει στον τόπο μας τις αρχές και τις αξίες, που αιώνες τώρα γαλούχησαν γενιές Ελλήνων, ξαναφέρνοντας πίσω στην πατρίδα τα παιδιά μας που έφυγαν στο εξωτερικό σε μια νέα πατρίδα που τους αξίζει και τα έχει τόσο ανάγκη

Ένας διαρκής αγώνας λοιπόν για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη της χώρας με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και .. άρωμα γυναίκας της ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΚΑΛΛΑ.